
Popolna domača juha zahteva potrpežljivost. Sestavine zalijemo s hladno vodo in dodamo zelenjavo, da ostane juha bistra, okusna in hranljiva. Kako dolgo pa jo kuhamo?
Oglaševanje
Skrivnost popolne domače juhe ni le v izbiri sestavin, temveč predvsem v potrpežljivosti. Strokovnjaki opozarjajo, da številni kuharji delajo napako, ko juho kuhajo prekratek čas, zaradi česar postane motna in brez pravega okusa.
Da bi iz mesa in kosti izvabili kolagen ter povezali vse arome, potrebuje goveja juha približno tri ure počasnega kuhanja, piščančja pa vsaj 90 minut.

Zelenjavna je sicer pripravljena že v 45 minutah, a je manj krepka. Za piko na i pa velja zlato pravilo: sestavine vedno zalijte s hladno vodo in dodajte zelenjavo, tako bo juha bistra in polna hranil.
N1 PODKAST S SUZANO LOVEC: Strast do odgovornosti
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje